Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu


Natuurlijkheid en duurzaamheid zijn voor Annemarie Börlind van cruciaal belang

Al drie generaties lang, produceert, ontwikkelt en verkoopt Annemarie Börlind superieure natuurlijke cosmetica, en zetten zij zich in voor het milieu en de mensen. Ze gebruiken voornamelijk natuurlijke stoffen bij de vervaardiging van onze producten, waarvan een hoog percentage afkomstig is van biologische teelt of gecontroleerde wilde oogsten.

Om een constante kwaliteit te waarborgen en om ons milieu te beschermen tegen overexploitatie, zetten zij ook heel bewust natuur-identieke grondstoffen in, dat wil zeggen stoffen gebaseerd op de natuur. Waarom zouden we stoffen die slechts zeer zelden voorkomen in de natuur niet reproduceren in het laboratorium, en zo overexploitatie van het milieu vermijden? Een voorbeeld hiervan is rozenhout olie uit de bedreigde rozenhout boom die groeit in het Amazonegebied.

Als het gaat om geuren, beperken we ons niet tot essentiële oliën – met soms een hoog allergisch potentieel – maar geven we de voorkeur aan anti-allergene geurstoffen welke zeer huidcompatibel zijn en ook voor de consument aangenaam ruiken. In onze medische huidverzorgingsproducten, laten we voor bepaalde doelgroepen geuren volledig weg.

We beschouwen duurzaamheid niet alleen als bescherming van ons milieu tegen vernietiging en overexploitatie maar omdat we een verplichting hebben jegens de toekomstige generaties. Maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de huidige generatie is ook heel belangrijk voor ons, vooral voor mensen die niet wonen aan de zonnige kant van het leven.

Hierin zijn zij tot op de dag van vandaag vastberaden.  Net zoals zij toegewijd zijn aan het voortdurend investeren in state-of-the-art onderzoek en ontwikkeling, zodat we in staat zijn u het beste te bieden, dat wil zeggen, de beste huid-compatibele en meest effectieve producten. 

Deze vrijwillige verplichting geldt ook voor de criteria waaraan moet worden voldaan om te worden gecertificeert door EcoControl. Dit keurmerk verbinden we aan alle Annemarie Börlind producten.